Ervaringen van deelnemers paardencoaching

 

Mezelf zijn bij de paarden

‘De opdrachten waren helder en droegen ertoe bij dat ik kon werken aan mijn coachvraag. De omstandigheden waren optimaal. Ik kon mijzelf zijn bij de paarden. Ook al had ik helemaal geen ervaring met paarden. Ik vond ze groot en spannend. Door Geeke ben ik de drempel overgegaan en ging er een wereld voor mij open. Ik vond het geweldig.’

Fijko

Spiegel als eyeopener

‘Wat mij het meest heeft verbaasd is dat de paarden mijn spanning, angsten, gevoelens beter lijken te voelen dan ikzelf. Daarom heb ik Geeke gevraagd om een vervolgsessie in te plannen en hier verder mee aan de slag te gaan. Geeke geeft geen waardeoordeel. Door haar manier van vragen stellen word je gedwongen om het antwoord bij jezelf te zoeken. Ze heeft me op een hele duidelijke manier laten zien en voelen hoe mensen op mij kunnen reageren. Ze hield me een spiegel voor. Dat was voor mij een eyeopener. Ze heeft me laten experimenteren met mijn gedrag en ik heb de tips direct na de sessie in de praktijk gebracht. Dat pakte positief uit. Ik heb ontdekt dat mijn doen of juist niet doen andere effecten veroorzaakt dan ik verwacht of hoop.’

Grietje

Mooie bewustwording

‘Ik ervaar overeenkomsten tussen mijn dagelijkse keuzes in het werk en de keuzes en reacties bij de paarden. Ik vond het leuk, ontspannen en zinvol met een duidelijke aanpak. Ik kan de inzichten meteen toepassen in mijn werk. Het is een mooie manier om bewust te worden en vervolgens met een aantal zaken aan de gang te gaan op een hele andere wijze dan ik doorgaans gewend ben.’

Ingrid

Spiegelen

‘Het is mooi op deze manier een keer mee te maken en te ervaren hoe de paarden je spiegelen en jouw energie ervaren. Ik heb zeker inzicht gekregen, maar ik moet nu nog wel gaan werken aan een bepaalde gedragsverandering. Je krijgt alle tijd van Geeke.’

Mirjam

Onder de indruk

‘Ik ben nog steeds onder de indruk dat Igor in mijn ruimte ging liggen, terwijl ik vroeg of hij er uit wilde gaan. Het gaf me een fijn gevoel dat de paarden zich zo op hun gemak voelden bij mij. Ik zou nog wel vaker een sessie willen doen. Ook lijkt het mij leuk om eens een sessie samen met iemand anders te doen.’

Dennis

Leerzaam

‘Het was plezierig en leerzaam. De omgeving is prima voor een sessie. De rustige manier van Geeke vind ik fijn.’

Frans

Observeren

‘Ik vond het bijzonder dat je zoveel dingen in iemands gedrag opmerkt. Gewoon door te observeren hoe iemand iets doet met paarden en dus ook met mensen.’

Marinda

Het juiste moment

‘Wat mij betreft kwam onze ontmoeting en de sessie met de pony’s op een heel goed moment! Dit gaat mij zeker verder helpen’

Bijzondere ervaring

‘Bedankt voor de bijzondere ervaring en de mogelijkheid om dit te doen. Ik weet zeker dat je hier ontzettend veel mensen en kinderen mee kan helpen/ondersteunen. Mooi hoor!’

Mail van een leerkracht

‘Je hebt een mooi resultaat bereikt, hierdoor heeft ze niet alleen tafels leren automatiseren, maar heeft haar zelfvertrouwen ook een boost gekregen.’

Apps van ouders

‘Ze is zo trots dat het weer gelukt is. Dankjewel! Ik vind het heel knap dat je haar in een paar keer zo treffend analyseert.’

‘Hij heeft er heel erg van genoten. Dit smaakt naar meer…:)!’

‘Ze is nog maar drie keer geweest. We hebben een hele andere dochter. Zo fijn!’

‘Als ze thuis komt vertelt ze heel veel over de coaching. Ze vindt het ontzettend fijn bij jou en de paarden. We gaan weer lekker samen aan de slag met het werkboek.’

Ervaringen van deelnemers TMA-analyse en terugkoppeling

Neutrale, open houding

‘Tijdens de bespreking vond ik het plezierig dat je de tijd nam om de punten toe te lichten en een neutrale, open houding aannam. Er was immers geen goed of fout. Door het benoemen van voorbeelden begreep ik mijn scores beter. Er was geen enkele tijdsdruk tijdens het gesprek. Ongemerkt hebben we bijna twee uur gesproken. Door ons gesprek heb ik nieuwe inzichten in mijn eigen talenten, kwaliteiten en valkuilen gekregen. Mijn hartelijke dank daarvoor!’

Dorien

Nieuwe inzichten

‘Het TMA-gesprek met Geeke heb ik als zeer nuttig ervaren. Ze gaat vakkundig te werk en heeft mijn talenten en competenties uit de analyse uitgebreid toegelicht en voorzien van adviezen om over na te denken. Het uitgebreide rapport en het prettige gesprek met Geeke leverden mij nieuwe inzichten op: bewuster inzetten van talent waar ik positieve energie van krijg!’

Féra

Kennismaken of afspraak maken?

Heb je interesse in paardencoaching of een TMA-talentenanalyse? Paardenco & Zo biedt diverse coachingsprogramma’s met en zonder paarden. Bijvoorbeeld om grenzen te leren stellen, de energiebalans op peil te houden of ter ondersteuning van loopbaanvragen of studiekeuze. De focus ligt op de regio Drenthe en Groningen. Uiteraard zijn ook particulieren en bedrijven buiten deze regio van harte welkom. Bel (06) 28 14 33 55 of vul het contactformulier in om een afspraak te maken.