Hindernissen overwinnen met paardencoaching

Heb je last van klachten, spanningen of stress? Zit je niet lekker in je vel? Of heb je het gevoel dat je vaak tegen dezelfde problemen aanloopt? Het hectische leven van vandaag zit vol met worstelingen en hindernissen. Het vraagt inzicht en doorzettingsvermogen om de juiste keuzes te maken. Paardencoaching of Equine Assisted Coaching is een beproefde, oplossingsgerichte methodiek om je hierbij te helpen. Het is een actieve coachingssessie met paarden. Jouw hindernis of worsteling staat centraal. We focussen niet op oorzaken, maar zoeken in het hier en nu naar oplossingen. Het paard bepaalt de richting. Als coach speel ik hierop in en faciliteer ik jouw leerproces.

Hoe verloopt een coachingssessie?

Bij paardencoaching leer je van je eigen ervaringen. Ondertussen krijg je eerlijke feedback van een paard. Coachen met paarden is geen modegrill of zweverige sessie. Bij deze methodiek sta je ‘met beide voeten op de grond’. Tijdens een coachingssessie voer je een gezamenlijke activiteit uit. Je staat naast het paard, je zit er dus niet op. Het paard reageert op jouw gedrag en houd je een ‘spreekwoordelijke’ spiegel voor. Zo ervaar je de impact van jouw gedrag. Op jezelf en op anderen. Na de sessie stel ik als paardencoach reflectievragen. Zo help ik je om bewuster te worden van je gedachtes en gevoelens. Daarnaast gebruik ik metaforen om een brug te slaan naar alledaagse situaties. De vragen en de metaforen leveren voortschrijdend inzicht op.

7 argumenten om voor paardencoaching te kiezen

  • Eerlijke feedback: paarden liegen nooit en hebben altijd gelijk
  • Leren om grenzen te stellen
  • Beter inzicht in persoonlijke kwaliteiten en eigenschappen
  • Bewustwording van de consequenties van je gedrag
  • Ondersteuning bij worstelingen, hindernissen en valkuilen
  • Herstel van je energiebalans
  • Hulp bij loopbaanverandering en studiekeuze

Waarom werkt coachen met paarden zo goed?

Als prooidieren werden paarden vroeger opgejaagd. Daarom hebben ze een sterk ontwikkeld overlevingsinstinct. Ze zijn alert, sensitief, reactief en pikken op subtiele wijze signalen op. Om als kuddedieren te overleven, zijn ze ook afhankelijk van de communicatie met soortgenoten. Tijdens een coachingssessie beschouwen ze jou als onderdeel van de kudde. Ze ervaren wat je uitstraalt en reageren daarop. Paarden zijn eerlijk en hebben geen dubbele agenda. Doe je je anders of beter voor dan je je voelt? Een paard heeft dat direct in de gaten. Als je je bewust bent van deze tegenstrijdigheid kun je eraan werken.