Teamcoaching met paarden

In de samenwerking van teams spelen sommige patronen een dominante rol. Vaak positief, soms negatief. Het is positief dat je je rol kent en weet waar je aan toe bent. Het pakt negatief uit als patronen veel energie kosten. Vaak liggen hier onbewuste, onuitgesproken opvattingen en drijfveren aan patronen ten grondslag.

Paarden als metafoor

Als een team met de paarden aan de slag gaat, passeren allerlei zaken uit het dagelijks leven de revue. Denk aan thema’s als communicatie, assertiviteit, samenwerking en leiderschap. Tijdens paardencaching voor teams zetten we de paarden als metafoor in. Op deze manier slaan we een brug naar veel voorkomende, dagelijkse werksituaties. De feedback van de paarden maakt bewust van de ‘stukken ijsberg onder het wateroppervlak’. Dit voortschrijdend inzicht zorgt voor mogelijke oplossingen of betere alternatieven.

Maatwerk

Twee gediplomeerde paardencoaches begeleiden een teamuitje of teamsessie. Teamcoaching met paarden is maatwerk. Graag zetten wij een passende offerte op papier, gebaseerd op de specifieke wensen van het team.

Keuze uit 2 programma’s

Wij bieden 2 keuzes:

  • Plezier met inzicht: creatieve, uitdagende opdrachten met elkaar en de paarden. Plezier komt op de eerste plaats, garantie op verhelderende inzichten voor het team.
  • De diepte in: individuele TMA-talentenanalyse voor ieder teamlid, een teamanalyse en groepscaching met de paarden.

Wat houdt een TMA-talentenanalyse in?

De TMA-talentenanalyse houd je een duidelijke spiegel voor. De analyse biedt je inzicht in wie je bent, waar je staat en welke mogelijkheden je hebt. De TMA-talentenanalyse brengt je drijfveren, competenties en talenten op een overzichtelijke wijze in kaart. Iedere deelnemer krijgt een persoonlijke gesprek en een uitgebreide schriftelijke rapportage.

Er wordt vervolgens een teamtalenten-analyse gemaakt, hierbij krijg je direct inzicht in de gedragsvoordeuren, competenties, talenten en pijnpunten van het team. Een teamanalyse is positief en niet veroordelend. De teamanalyse maakt inzichtelijk wat een team motiveert en hoe de talenten van de teamleden zich daartoe verhouden. Het geeft een antwoord op de vraag “kan iedereen werken vanuit zijn talenten?” en maakt gedrag bespreekbaar.

Mogelijke extra’s

  • koffie met gebak
  • uitgebreide lunch
  • BBQ
  • Aangeklede borrel