Haal het beste uit jezelf met een TMA-talentenanalyse

Ben je ontevreden over je huidige baan en zoek je een nieuwe uitdaging? Nadert het einde van de middelbare school en sta je op het punt om te kiezen voor een studierichting of beroepsopleiding?  Of ben je nieuwsgierig naar de verantwoordelijkheden en werkzaamheden die passen bij jouw persoonlijkheid? Met behulp van een TMA-talentenanalyse krijg je inzicht in jouw persoonlijke drijfveren, talenten en competenties. De afkorting TMA staat voor Talenten Motivatie Analyse. Een TMA-talentenanalyse is een beproefd, persoonlijk hulpmiddel om de juiste keuze te maken voor een baan of studie.

Wat houdt een TMA-talentenanalyse in?

De TMA-talentenanalyse houd je een duidelijke spiegel voor. De analyse biedt inzicht in wie je bent, waar je staat en welke mogelijkheden je hebt. De TMA-talentenanalyse brengt 22 drijfveren, 53 competenties en 44 talenten op een overzichtelijke manier in kaart. De uitslag schetst een positief beeld, het is geen veroordeling van wat je niet kunt. Elke uitkomst is goed, het gaat immers om voorkeursgedrag. Een TMA-talentenanalyse bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Beantwoorden van 300 online vragen in plusminus 1,5 uur.
  2. Interpreteren van resultaten en conclusies trekken
  3. Gesprek om interpretaties en conclusies toe te lichten
  4. Advies (op basis van functieprofiel of persoonlijk rapport)

Wat levert een TMA-talentenanalyse op?

De combinatie van de ingevulde vragenlijst en een persoonlijk gesprek geeft een helder beeld van je drijfveren, talenten en competenties. De TMA-methodiek brengt de resultaten op een logische manier met elkaar in verband. Zo wordt het gemakkelijker om de knoop door te hakken voor een studierichting of nieuwe baan. De uitkomst is een eyeopener: je begrijpt waarom je talenten en competenties wel of niet aansluiten bij je ambities. Of je werkgever krijgt antwoord op de vraag of jij de aangewezen persoon voor een bepaalde functie bent.

Onderbouwd advies van TMA Professional

De interpretatie van de 300 antwoorden van de TMA-talentenanalyse is mensenwerk. Als TMA Professional ben ik gecertificeerd om de analyse af te nemen en te interpreteren. Je ontvangt van mij een goed onderbouwd advies over de ideale werkomgeving, je leer- en ontwikkelstijl en de aanleg voor de 53 competenties. Als kandidaat ontvang je bovendien een uitgebreide schriftelijke rapportage.

Kennismaken of afspraak maken?

Heb je interesse in paardencoaching of een TMA-talentenanalyse? Paardenco & Zo biedt diverse coachingsprogramma’s met en zonder paarden. Bijvoorbeeld om grenzen te leren stellen, de energiebalans op peil te houden of ter ondersteuning van loopbaanvragen of studiekeuze. De focus ligt op de regio Drenthe en Groningen. Uiteraard zijn ook particulieren en bedrijven buiten deze regio van harte welkom. Bel (06) 28 14 33 55 of vul het contactformulier in om een afspraak te maken.