Antwoorden op de meeste gestelde vragen

Ik ben bang voor paarden. Is paardencoaching dan wel iets voor mij?

Je bent hier op je plek. Zelfs als je angst hebt voor paarden. We blijven achter het hek staan als we de paarden observeren en een coachgesprek voeren. Eventueel maken we zonder paard een wandeling in de natuur. De ervaring leert echter dat angstige gevoelens al snel naar de achtergrond verdwijnen, zodra je met paarden aan de slag gaat.

Gaan we tijdens de sessie ook paardrijden?

Tijdens de coachsessie blijven we met beide benen op de grond staat. Paardrijden is een andere discipline.

Het regent en het is koud? Gaat de sessie dan wel door?

De sessies vinden plaats in de buitenlucht. Trek altijd kleding en schoenen aan die passen bij het jaargetijde. Denk bij kou bijvoorbeeld aan dikke sokken, laarzen en een muts. Na de sessie kunnen we met een kop thee of koffie opwarmen in de gezellige, verwarmde praktijkruimte. Let op: in de zomer is het verplicht om dichte schoenen te dragen.

Ik kom van ver. Kan ik in de buurt overnachten?

Moet je een flink stuk rijden naar Zuidlaarderveen? Combineer dan de coachsessie met een bezoek aan het mooie Drenthe. Onze provincie nodigt uit om heerlijk te wandelen en/of te fietsen in de uitgestrekte natuur. In de omgeving van Zuidlaren zijn voldoende hotels en bed & breakfasts om te overnachten.

Zijn de paarden speciaal getraind om coachpaard te worden?

Nee hoor. Ieder paard kan jou helpen om tot inzichten te komen. Voor de paarden is het belangrijk dat ze zo natuurlijk mogelijk leven. De twee pony’s staan 24/7 buiten en het paard staat alleen ’s nachts op stal. Ze kunnen de hele dag doen wat ze zelf willen. Het grootste deel van de dag grazen ze lekker in het weiland.

Is het coachen belastend voor paarden?

Een sessie kan veel emoties losmaken bij jou. De paarden voelen die emoties. Als de sessie afgerond is, zie je dat de paarden een manier kiezen om emoties van zich af te laten glijden. Ze rollen bijvoorbeeld door het gras, ze gaan eten, ze gapen en likken of ze rennen even lekker in het rond. De paarden leven in het hier en nu en blijven dus niet rondlopen met jouw emoties.

Is Paardenco & Zo met het openbaar vervoer te bereiken?

Er is helaas geen openbaar vervoer tot Zuidlaarderveen. Er rijden diverse bussen naar de Brink in Zuidlaren. Het is mogelijk dat ik je daar ophaal.

Hoe verloopt een coachsessie met paarden?

  • Intakegesprek in de tuinkamer of de kapschuur: inventarisatie behoefte en formuleren coachvraag.
  • Voorstelronde paarden
  • Uitleg activiteit en benodigde materialen (hoepels, pionnen, touwen, halsters, knuffels en kaartjes om op te schrijven)
  • Activiteit naast de paarden (ik coach vanaf de zijlijn, jij bent bezig)
  • Vragen over de interactie met paarden en de feedback die je krijgt. Welke emoties roept de sessie op en hoe interpreteer je die?
  • Opruimen van de materialen
  • Afronding van de sessie in de tuinkamer of de kapschuur

Ik wil graag een sessie cadeau doen. Heeft Paardenco & Zo ook cadeaubonnen?

Met liefde en plezier maak ik een cadeaubon voor je. Gebruik het contactformulier voor je aanvraag of stuur een mailtje naar info@paardenco-en-zo.nl. Ik zorg ervoor dat je de cadeaubon zo snel mogelijk ontvangt.

Kennismaken of afspraak maken?

Maak jij je zorgen omdat je kind niet lekker in zijn of haar vel zit? Heb je het gevoel dat er meer in zit, maar er niet uitkomt? Twijfel je of je kind een beelddenker is? Wij gaan graag samen op zoek naar het basisprobleem. Of weet je kind niet wat een passende vervolgopleiding is? Wij denken graag mee! Paardenco & Zo biedt diverse begeleidings- en coachingsprograma’s met of zonder paarden. De focus ligt op de regio Drenthe en Groningen. Uiteraard zijn ook particulieren en bedrijven buiten deze regio van harte welkom. Bel (06) 28 14 33 55 of vul het contactformulier in om een afspraak te maken.